top of page
Untitled

Ons verhaal

- Grote avonturen beginnen klein - 

Wij zijn de familie Duiker, alias de Duikertjes. Ons gezin bestaat uit: Michel, Miranda , Zoë (woont inmiddels in Nederland), Lynn, Mees, Fedde, Kaj en Bo. Inmiddels is het gezin nog iets groter geworden, we hebben namelijk een puppy: een Golden Retriever genaamd Isla en een Berner Sennen genaamd Banjer. Alles bij elkaar is een heerlijke (meestal) georganiseerde chaos. Wij nemen jullie graag mee op ons grote avontuur, namelijk emigreren naar Frankrijk.


Natuurlijk is dit idee niet zomaar in één dag ontstaan. Het is begonnen zoals de meeste grote avonturen beginnen, namelijk met een onderling gesprek over wat we het liefst zouden willen doen. Daaruit bleek dat we een bewuster en avontuurlijker leven wilden leiden en dat alles het liefst in het door ons geliefde Frankrijk. Jarenlang konden we steeds weer een reden vinden om het niet te doen, alleen hebben we begin 2022 besloten besloten dat we toch écht ons hart gaan volgen.


En zo begon in januari 2022 onze zoektocht naar een huis in Frankrijk en na een vrij korte zoektocht vonden we het voor ons ideale plekje. In augustus 2022 zijn we daadwerkelijk geëmigreerd naar Frankrijk en zijn neergestreken op het platteland in de Berry-streek, gelegen in het departement Indre. Daar hebben we een oude Franse boerderij gekocht, waar nog het nodige aan moet gebeuren en dat is zachtjes uitgedrukt.


Na een half jaar niet voor een werkgever gewerkt te hebben, is Michel in de ochtenden aan de slag gegaan bij een geitenboerderij in de buurt. Deze werktijden zijn heel ideaal om te combineren met onze werkzaamheden op de boerderij. En daarnaast hebben we maandelijks een vast inkomen, waardoor er op dat vlak geen stress is. Inmiddels is er al veel geklust in en om Huize Duiker en raakt er steeds meer af. We hebben geen deadline, maar genieten wel enorm als we iets van het kluslijstje kunnen afstrepen. Ook is de moestuin ondertussen al twee keer zo groot en staat er een grote serre. Eten uit eigen tuin was wel iets wat we heel graag willen bereiken. De eerste boerderijdieren zijn ook een feit, namelijk eenden en kippen. Die kunnen heerlijk rondscharrelen in de dierenweide en hopelijk krijgen ze nog gezelschap van wat schapen of andere boerderijdieren. Vast wel.

En in juli 2024 gaat voor het eerst de minicamping in onze achtertuin open! Daar hebben we toch zo ontzettend veel zin in! Iedereen laten meegenieten op ons mooie plekje en even de vaart wegnemen uit het dagelijks leven. Kijken naar die waanzinnig mooie sterrenhemel, appels plukken uit de boomgaard, plons nemen in het zwembad of heerlijk genieten van de zingende vogels in de ochtend. Ook is in de omgeving heel veel te beleven, dus een bezoek aan onze camping is echt aan te raden.


Op deze website schrijven we met (enige) regelmaat een nieuwsupdate of een blog. Ook op de social media kanalen zijn we actief en kan je meegenieten van ons dagelijks leven. En we kunnen je wel alvast vertellen, dat is niet alleen maar rozengeur en maneschijn en al helemaal niet saai! 

Zien we jou een keer op onze minicamping? In ieder geval al heel erg bedankt voor jouw bezoek aan onze website!​Liefs de DuikertjesOns verhaal: Over
bottom of page