top of page

Frans leven #1

De heenreis en aankomst

Vandaag is het precies een half jaar geleden dat we ons avontuur tegemoet gingen! Des te leuker is het om terug te zien hoe we alles die eerste dagen in ons nieuwe huis en op ons nieuwe terrein beleefden. Een reis afleggen van 700 kilometer, niet meer precies weten waar ons huis nu ook alweer stond, een nachtje wildkamperen in de achtertuin, de sleutels in ontvangst mogen nemen en de eerste keer een rondje door het huis als officiële eigenaren. Kijken snel mee hoe wij deze eerste dagen beleefd hebben.

Vlog: Video

Onze laatste dagen in Nederland

Wat een gekkenhuis

Eind juli/begin augustus waren onze laatste dagen in Nederland en wat een gekkenhuis wat dat! Het huis op de Kleikade leegruimen en opleveren , ons instaleren in het huis van Jan en Kim en de verhuiswagen volladen. Als laatste hebben we de auto's ingeladen met de overgebleven spullen en na een geweldig afscheid konden we vertrekken naar onze Franse boerderij. Het was een hele drukke en pittige tijd, maar uiteindelijk is alles gelukt en konden we beginnen aan ons avontuur! Kijk snel mee hoe onze laatste dagen Nederland eruit zagen.

Lees hier het laatste nieuws
Vlog: Video

Officieel tekenen in Frankrijk

Naar de notaris

En toen was het eindelijk zover! Op 10 juni gingen we naar Frankrijk om officieel de koopovereenkomst te tekenen bij de notaris. En voordat we naar de notaris gingen , mochten we nog even snel een kijkje nemen bij het huis.  Dit keer waren Mees en Kaj met ons mee, want zij hadden het huis nog niet in het echt gezien. Het was die dag echt stralend weer, wat ervoor zorgde dat we het huis en terrein nog gaver vonden dan we al deden. Alles stond in bloei en de kweepeer kwam zelfs al tevoorschijn. Tijdens dit tripje, kwamen we erachter dat Kaj een natuurtalentje is in vloggen! We hebben met veel verbazing naar hem gekeken en vooral heel veel gelachen. Hij doet het zo leuk. Maar het belangrijkste van deze reis, is dat we officieel een huis in Frankrijk hebben gekocht! Kijk snel mee hoe dit allemaal is verlopen.

Vlog: Video

Franse huizen kijken #3

Dit keer nog sneller 'heen en weer'

Begin maart gingen Michel, Lynn en Fedde weer even 'heen en weer' om Franse huizen te bekijken. Deze keer zat er een huis tussen die aan al onze wensen voldeed en we willen dit huis graag kopen. Nadat we tot een compromis waren gekomen wat betreft de de prijs, hebben we zo snel als mogelijk een nieuw tripje ingepland. Miranda had dit huis namelijk nog niet in het echt gezien en ook voor haar moet het wel goed voelen. Begin april was het zover, we gingen dit huis met zijn vieren bekijken (Michel, Miranda, Zoë en Fedde). En dit keer gingen we binnen 20 uur 'even heen en weer' en hebben dus een nieuw record. Kijk snel mee of dit ons huis is geworden.

Vlog: Video

Franse huizen kijken #2

Nog een keer "heen en weer"

Uit de vorige keer Franse huizen kijken, was helaas geen huis gekomen waar we mee verder konden. Dus dan zit er niets anders op dan nog een "vlug" bezoekje te brengen aan het mooie Frankrijk. Twee weken later was het al zover! En dit keer was Fedde mee om het onderzoeksteam te versterken. Echter bleek zijn aandeel in het huizen kijken en beoordelen niet heel groot, maar dat maakt het zeker niet minder gezellig. Of ze deze keer een potentieel huis zullen vinden is nog maar de vraag. Kijk snel mee hoe deze trip is verlopen.

Vlog: Video

Franse huizen kijken #1

"Even heen en weer"

Afgelopen februari (2022) zijn Michel en Lynn samen 'even' huizen gaan bekijken in Frankrijk. We hebben inmiddels wel geleerd dat je niet op de foto's van een website kunt vertrouwen en je het wel in het echt moet hebben gezien, om te weten of het een huis/grond met potentie is. Ook je gevoel bij een huis is heel belangrijk. Als het een geschikt huis blijkt te zijn, gaan we nog een keer met zijn allen kijken. Dus Michel en Lynn doen vooronderzoek en gaan 'even heen en weer' om er een aantal te bekijken. Kijk snel mee met onze eerste vlog!!

Vlog: Video
bottom of page