top of page

Blog #3 Het ideale plaatje

Bijgewerkt op: 27 jan. 2023

Le bonheur n'est pas à vendre


Wat is dat nou precies, het ideale plaatje? Ik denk dat het voor iedereen persoonlijk weer een ander plaatje is. Het is een beeld dat past bij wie je bent, waar je voor staat en wat je graag wilt doen. Hierdoor is het zo dat ieders idee over idealen de juiste is. Dit maakt het zo mooi en uniek. Naarmate je ouder wordt kan dit ook veranderen, omdat je in elke levensfase dingen meemaakt die ervoor kunnen zorgen dat je idealen worden aangepast. Dit is bij ons ook gebeurd.


Als je ons tien jaar geleden had gezegd dat we zouden staan waar we nu staan, dan hadden we er zonder over na te denken voor getekend. Namelijk allebei een goed betaalde baan, zes prachtige kinderen, twee auto’s voor de deur en geen stress of de rekeningen betaald kunnen worden. Dat was tien jaar geleden wel ons ideale plaatje, want toen stonden we er namelijk heel anders voor.


Alleen wilden we ook toen al leuke dingen doen en mooie herinneringen maken met elkaar. Dat lukte ons ook altijd, ongeacht welk budget we dan ook hadden. Vakanties boeken was altijd een uitdaging om dit zo goedkoop mogelijk te doen. En we hebben wel geleerd dat hoe je een vakantie beleeft, echt afhankelijk is van wat je er zelf van maakt. Als we minder te besteden hadden voor uitstapjes, dan gingen we naar het bos, strand of een natuurspeeltuin. Heerlijk struinen, vies worden en vooral veel lol trappen. Ook is er bij ons altijd ruimte geweest voor familie of vrienden om mee te eten. Om dan vervolgens lekker lang na te tafelen en af te sluiten met een spelletjesavond, die meestal doorgaat tot in de late uurtjes. Dit zijn ook nu nog steeds de avonden met een gouden randje.


De laatste jaren hebben we meer budget en dat is echt heel erg fijn. We kunnen vaker uit eten met vrienden, de rekeningen kunnen zonder grote zorgen betaald worden en de vakanties kunnen iets meer luxe. Uiteindelijk nog steeds een speurtocht, want we zijn inmiddels met zijn achten. Dus een standaard vakantiehuisje of kampeerplaats is geen optie, maar na wat speurwerk lukt het wel altijd. Afgelopen zomer hadden we zelfs twee kampeerplaatsen naast elkaar met de vouwwagen en een tunneltent speciaal voor de tieners. Als dat geen luxe is…


Maar wat we ook heel erg merken, is dat het nooit genoeg is. En dat is helaas ook iets dat je meekrijgt uit deze maatschappij. We zijn bij onszelf te rade gegaan of dit alles ons nu echt gelukkiger heeft gemaakt. Is het uit eten met vrienden zoveel beter dan thuis eten met vrienden? Is het kopen van nieuwe kleding voor de kinderen echt zoveel beter dan het kopen van tweedehands (vaak nog perfecte) kleding? Alles opofferen voor je baan in plaats van je gezin op de eerste plaats te zetten? Het antwoord voor ons is nee…Hetgeen wat voor ons het meest belangrijk is geworden, is dat we tijd met elkaar doorbrengen en de kinderen meegeven dat je geluk niet te halen is uit spullen of een luxe leven. Dat geld hebben belangrijk is, maar niet het belangrijkst. Samen avonturen beleven en leren wat de natuur ons “zomaar” geeft vinden wij belangrijker.
Iets opzetten met elkaar wat helemaal bij ons past en andere mensen meenemen op ons avontuur. Door te laten zien dat je met weinig al zoveel moois kunt beleven. We weten dat dit niet gaat lukken zonder hier hard voor te moeten werken en ook tegenslagen zullen hier onderdeel van zijn. Maar dat vinden wij helemaal niet erg, want we werken dan aan iets waar wij volledig achter staan en helemaal van onszelf is. Dat is voor ons het ideale plaatje. #onsidealeplaatje #samenopavontuur #deduikertjesopavontuur #letsgo

Liefs Miranda Créer des souvenirs

"Oh, it's a mystery to me

We have a greed, with which we have agreed

And you think you have to want more than you need

Until you have it all you wont't be free"


-Eddie Vedder-


577 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Wat een mooi verhaal, Miranda. Het maakt helemaal duidelijk hoe jullie zijn en wat jullie willen zijn. Op het alvast maar even op zijn frans te zeggen: chapeau!

Like
Post: Blog2 Post
bottom of page