top of page

Blog #5 Op onderzoek/vakantie

Bijgewerkt op: 27 jan. 2023

Vive la France


Na twee jaar was het dan eindelijk zover, oktober 2021 gingen we weer heerlijk op vakantie naar Frankrijk! Wat hebben we hier met zijn allen naar uitgekeken. De vakanties in Nederland waren heerlijk en we hebben genoten van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Alleen misten we toch dat vleugje à la France. Aangezien we nu met een andere insteek op vakantie gaan, zijn we erg benieuwd hoe we dit weekje gaan beleven.


Na een voorspoedige reis komen we aan bij Les portes vertes. Een prachtige vakantiewoning op een eveneens prachtig terrein. Alles wat je nodig hebt op een vakantieverblijf was aanwezig. Namelijk genoeg bedden voor ons allemaal, tv-kamer met dolby surround, uitgebreide keuken en een overkapping waar je kunt barbecueën (met de originele broodoven nog aanwezig). En als klap op de vuurpijl: Een verwarmd zwembad alleen voor ons! Het andere vakantiehuis was namelijk niet bezet die week. Nu kunnen jullie wel raden wat de kinderen minimaal één keer per dag hebben gedaan.

Het is voor ons de eerste keer dat de beheerders op hetzelfde terrein wonen, dus meteen even kijken hoe dat gaat bevallen.


We hebben deze week in totaal vier huizen te bezichtigen, want naast het bekijken van huizen willen we, zoals de pubers zo mooi zeggen, ook gewoon lekker tijd om te chillen. Het eerste huis hebben we via Funda gevonden en dit huis is van Nederlandse eigenaren. We hebben voor vertrek contact gehad met de eigenaren en zelf zijn ze op het moment niet in het huis. Ze hebben aangegeven dat we alles rustig kunnen bekijken, behalve het huis zelf. Dus we besluiten toch te gaan kijken. Via een idyllisch weggetje komen we het dorp binnen en zien we al snel het huis dat we herkennen van de foto's en het filmpje. We parkeren de auto en stappen uit. Zomaar iemand zijn terrein oplopen en allerlei deuren openmaken voelt toch een beetje ongemakkelijk. De boer die momenteel gebruik mag maken van het bijbehorende weiland voor zijn koeien, staat vreemd naar ons te kijken. We zwaaien vriendelijk, noemen de naam van de eigenaresse en de boer snapt meteen dat we toestemming hebben om rond te kijken. Al vrij snel komen we erachter dat dit niet ons huis is. Gebaseerd op ons gevoel en de nog te verrichten werkzaamheden in combinatie met ons budget, was dit geen optie voor ons.


Later die week hebben we nog een bezichtiging en dit keer met een makelaar. Ook dit keer leren we weer dat het er heel anders aan toe gaat dan in Nederland. De bewoners zijn gewoon thuis en ze doen niet aan het huis goed opruimen voor een bezichtiging. Wat op zich niet heel erg is, want het is wel 'what you see is what you get'. Helaas heeft dit huis ook teveel te verrichten werkzaamheden en het gevoel bij het huis is helemaal niet goed. Ik wilde er eigenlijk zo snel mogelijk weer weg en het is dat wegrennen heel erg onbeleefd is, maar dat had ik wel het liefst gedaan....... Een beetje teleurgesteld gaan we weer richting het vakantiehuis. Volgende dag staan er nog twee bezichtigingen gepland, dus morgen nieuwe ronde nieuwe kansen.De volgende dag ga je toch zonder teveel verwachtingen op pad. Aangekomen bij het eerste huis van die dag, werden we enorm verrast. Toen we het terrein op reden dachten we meteen: Dit is wat we zoeken! Mooie oprijlaan met oude bomen en een mooi lang frans huis oftewel een longère. We liepen met zijn allen door het huis en zagen de mogelijkheden. Er was alleen één nadeel. Het huis stond midden op het terrein en dat betekent dat het realiseren van een minicamping erg lastig zou zijn. Ook waren er geen grote bijgebouwen en dat maakt het realiseren van een gîte onmogelijk. Maar we waren wel erg blij dat we dit huis hadden gezien, want dat gaf ons weer goede moed en dat hadden we (vooral ik) even nodig.

Dus op naar het laatste huis van deze vakantie. Hier kunnen we kort over zijn. Huis was totaal niet wat we zochten! Het terrein daarentegen was fantastisch! Het was drie hectare groot en we zagen de camping al helemaal staan. Alleen als je gevoel bij het huis niet goed is, dan moet je realistisch zijn en besluiten dat het niet bij ons past. Je brengt immers veel tijd door in het huis als gezin en dan moet het meteen goed voelen vinden wij.


Terug op onze vakantiebestemming duiken de kinderen meteen het zwembad in en gaan wij erbij zitten in het zonnetje. Samen nemen we nog een keer alle huizen en de gang van zaken in Frankrijk door. We komen dan ook tot de conclusie dat een hele gezellige, maar vooral leerzame vakantie is geweest. Vertrouw nooit op de foto's van een huis op internet, vraag naar de staat van de septic tank (riool) en de manier waarop het huis verwarmd wordt in de koudere periodes van het jaar. Ook wel belangrijk is of er voorzieningen zoals winkels en scholen enigszins in de buurt zijn. Maar het belangrijkste is dat je meteen een goed gevoel moet hebben bij het huis, het terrein en de omgeving. Het is tenslotte geen pakje boter wat je koopt. Wel konden we na het inpakken van onze spullen en het vinden van Kaj, concluderen dat we hier heel graag willen wonen. Ons huis met terrein zit er écht tussen, daar zijn we van overtuigd. Maar waar precies.... dat weten we nog niet. #huizenjacht #fransehuizen #vakantie #zwemmenenfilmskijken #familytime


Liefs Miranda Et Retour aux Pays-Bas
Durf je dromen na te jagen,

zelfs al is de kans heel klein,

want wie de gok niet durft te wagen,

zal voorgoed een dromer zijn.


- Martin Gijzemijter -


(Inmiddels zijn we op dit moment (mei 2022) druk bezig met 'onze' boerderij in Frankrijk. Kijk voor de laatste ontwikkelingen onder het kopje Nieuws)


504 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Anja Houtekamer
Anja Houtekamer
Jun 02, 2022

in welke streek is het miranda wat spannend allemaal

Like
mirandaduiker
mirandaduiker
Jun 03, 2022
Replying to

Hoi Anja , wij gaan naar de Indre. Tussen de steden Tours en Bourges in. Het is allemaal heel spannend, maar zo leuk! Liefs Miranda


Like
Post: Blog2 Post
bottom of page