top of page

Wat vind ik van verhuizen naar Frankrijk?

Bijgewerkt op: 27 jan. 2023


Veel mensen vragen zich af hoe het voor een bijna 16 jarige is als je ouders opeens besluiten te verhuizen naar Frankrijk. Je zit in Gymnasium 4, in het midden van je schoolcarrière, en dan moet je opeens helemaal opnieuw beginnen in een land waar je de taal nauwelijks spreekt... wat vind ik daarvan?


Veel dingen hier in Nederland ga ik natuurlijk missen! Zoals mijn vrienden en familie. Ik vind het super jammer om al deze mensen hier achter te laten, maar omdat we tegenwoordig allemaal een telefoon hebben, is het al makkelijker om contact te houden met de mensen in Nederland. Bovendien willen we een mini camping gaan beginnen met een paar gîtes erbij, dus kunnen ze gewoon lekker een weekje (of langer) op vakantie komen bij ons!


Emigreren doe je natuurlijk niet eventjes. Er gaat een hoop werk aan vooraf en ik moet toegeven dat het niet altijd even leuk is. Het huis hier in Nederland moet namelijk ook een keer in de verkoop, dus moet er veel aan het huis gedaan worden. We hebben veel geklust de afgelopen weken en dat kon wel eens vervelend zijn. Een nieuw bed in elkaar zetten, plintjes zagen en vervangen, dat doe ik met plezier. Maar er zijn ook dingen die minder leuk zijn… bijvoorbeeld je kamer opruimen (en opgeruimd houden) of bijvoorbeeld de vloeren dweilen. Maar het hoort er allemaal bij!


Ik kijk heel erg uit naar de verbouwing in Frankrijk. Het lijkt me een super tof project. Nu we thuis aan het klussen zijn en we weer een keer naar de bouwmarkt moeten, krijg ik al helemaal zin in het verbouwen in Frankrijk. Je begint aan een project, namelijk het huis verbouwen, en je ziet hoe het huis langzaam maar zeker mooier en mooier gaat worden. Hopelijk ;)


Natuurlijk helpt het feit dat ik een enorme liefde heb voor Frankrijk ook mee. We zijn er al tientallen keren geweest en ik weet ook dat ik het daar leuk vind. Dit maakt het minder erg om Nederland achter te laten. Het is nou niet zo dat we gaan verhuizen naar de andere kant van de wereld, naar een land waar we nog nooit zijn geweest.


Elke meivakantie huurde we een particulier huis of een campingplaats in Frankrijk en brachten we daar onze

2 weken meivakantie door. Als we mochten kiezen tussen een centerparks bungalow met een subtropisch zwemparadijs of een huis in Frankrijk, dan wisten we allemaal dat het Frankrijk zou worden. (Deze keuze hebben we echt gehad!)

Dus… wat vind ik van verhuizen naar Frankrijk? Ik zie het als één groot avontuur en ik heb er nu al helemaal zin in!


Groetjes Lynn :)

694 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Comments


Birgit de Bruijn
Birgit de Bruijn
Apr 18, 2022

Leuk geschreven Lynn en wat stoer hoe jij erin staat! Veel succes met zn alle. Liefs

Like

Lynn, mooi om te lezen dat je er als 16-jarige er zo voor open staat om samen met je ouders deze droom waar te maken. Heb je toevallig ook al een school op het oog ?

Groetjes Ilona van Ginkel

Like
mirandaduiker
mirandaduiker
May 08, 2022
Replying to

Hoi Ilona, leuk dat je ons avontuur volgt. Als het definitief is waar we terecht zullen komen, gaan we op zoek naar een school voor de kinderen. Liefs Miranda

Like
Post: Blog2 Post
bottom of page